Kezdőlap Fórumok Hírek Leírások Linkek

  
Örömmel üdvözöljük Önt a Young Enterprise Alapítvány honlapján!

Az alábbiakban röviden szeretnénk bemutatni tevékenységünket és azt a programot, amelyről alapítványunk a nevét kapta. Ha ideje engedi, nézze meg a részletes leírásokat is!

Alapítványunk születése

A Young Enterprise szervezete 1963 óta működik Nagy-Britanniában. Az elmúlt húsz évben a Young Enterprise által kínált vállalkozásoktatási módszert számos európai országban is meghonosították. A Young Enterprise European Educational Association tagjai sorába ma már húsz ország Young Enterprise szervezete tartozik; a programban Norvégiától a Baltikumon át Izraelig évente közel 80 000 középiskolás diák vesz részt.
Közép-Európában és egyben Magyarországon a budapesti Közgazdasági Politechnikum volt a programot elsőként bevezető intézmény. A program adaptálása és kipróbálása után a Politechnikum tudatosan törekedett arra, hogy azt más középiskolák is megismerjék és bevezessék. 1994-ben öt, a programot alkalmazó oktatási intézmény megalapította a Magyarországi Young Enterprise Alapítványt, melynek fő feladata a program működésének biztosítása az iskolákban valamint a módszer országos terjesztése.

A Young Enterprise program rövid bemutatása

A Young Enterprise eredetileg angol képzési program, amelyben ma Magyarországon több mint ezer diák vesz részt. A Young Enterprise Alapítvány programban olyan készségeket is megszereznek a középiskolás diákok, amelyekkel egy felnőtt vállalkozónak mindenképpen rendelkeznie kell. Megtanulják, hogyan kell vállalkozást alapítani, hogyan kell terméket előállítani és hogyan kell ezeknek piacot találni. Itt a könyveléstől a reklámon át az eladásig mindent a fiatalok csinálnak. Természetesen felnőtt segítséggel, hiszen a Young Enterprise diákvállalatok mellett különböző (jó nevű) cégek munkatársai (akik általában a Young Enterprise támogatói is) segítik a tanulókat. A diákok a rendszeresen megrendezendő Young Enterprise vásárokon és az iskolákban értékesítik termékeiket.

 Vállalkozó diákok, nemzetközi ''piacon'' 
Írta: ioros August 09, Monday, 11:13:13 (938 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról A Gábor Dénes Elektronikai Mûszaki Szakközépiskola és Kollégium egyik csapata képviselte hazánkat Az év diákvállalata cím elnyeréséért megrendezett nemzetközi versenyen Máltán.
 (Tovább... | 307 betű van még | Pontok: 0) 

 Cikk az Új Néplapban 
Írta: ioros June 21, Monday, 06:40:03 (768 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról Az Új Néplapban a Projectről jelent meg egy cikk. Olvassátok el.
 (Tovább... | Pontok: 0) 

 Zárókonferencia 
Írta: ioros June 17, Thursday, 07:58:41 (689 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról 2004. június 4-5-én megrendezésre került a "Diákvállalkozások és oktatás a régió 8 középiskolájában" project zárókonferenciájára.
 (Tovább... | 236 betű van még | Pontok: 0) 

 Reklám lehetőség 
Írta: ioros March 31, Wednesday, 21:44:37 (821 olvasás)
Reklám A debreceni Füredi 69 Hangtechnikai Diákvállalkozás Rt. az április 3-4-én rendezendő Diákvállalkozások Húsvéti Vásárának alkalmából ezúton értesít minden diákvállalkozást szolgáltatásaival kapcsolatban.
 (Tovább... | 1417 betű van még | Pontok: 0) 

 Húsvéti Vásár a debreceni Malomparkban 
Írta: ioros March 31, Wednesday, 21:34:38 (783 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról 2004 április 3-án a "Diákvállalkozások és oktatás a régió 8 középiskolájában" projekt mindenkit sok szeretettel meghív Debrecenbe, a Malomparkban megrendezésre kerülő Húsvéti Vásárba.
 (Tovább... | 1250 betű van még | Pontok: 0) 

 Honlap tartalom bővülés 
Írta: ioros February 02, Monday, 21:51:35 (716 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról Örömmel értesítek mindenkit, hogy a honlapunk újabb elemekkel bővültek.
 (Tovább... | 468 betű van még | Pontok: 0) 

 Viszhangok a Karácsonyi vásárról 
Írta: ioros December 09, Tuesday, 20:59:31 (798 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról Az előző hírben említett Karácsonyi vásárról jelentek meg cikkek különböző internetes sajtókban.
 (Tovább... | 190 betű van még | Pontok: 0) 

 Diákvállalkozások karácsonyi vására 
Írta: ioros December 03, Wednesday, 07:55:43 (1108 olvasás)
Hírek a Young Enterprise-ról A december 6-7-én (szombaton és vasárnap) megrendezésre kerülő Karácsonyi Vásáron, a pályázat keretében létrejött 48 diákvállalkozásból 30 vesz részt a debreceni Malompark Bevásárlóközpont új épületének első emeletén (Debrecen, Füredi út 27.). A diákvállalkozások mellett meghívást kaptak a rendezvényre a Debreceni Polgármesteri Hivatal vezetői, a Kereskedelmi és Iparkamara prominens képviselői valamint a középiskolák igazgatói.
 (Tovább... | 2608 betű van még | Pontok: 0) 

 
 Modulok

· Főoldal
· Archív cikkek
· Fórumok
· Keresés
· Levelezés
· Linkek
· Részletes leírások
· Rovatok
· Személyes adatok
· Személyes üzenetek
· Top 10


 Konzorcium

·  Debrecen
·  KARCAG
·  Kenderes
·  Kisújszállás
·  MEZŐTÚR
·  NYÍREGYHÁZA
·  PÜSPÖKLADÁNY
·  SZKI KARCAG
·  TISZAFÜRED


 Képgaléria

·  Nyári tábor 1
·  Nyári tábor 2
·  Nyári tábor 3
·  Nyári tábor 4
·  Nyári tábor 5
·  Konferencia
·  Móricz nyíltnap
·  Luca-napi Vásár
·  Karácsonyi Vásár
·  Húsvéti Vásár
·  Zárókonferencia
PHP-Nuke portállal készített honlap

Minden jog fenntartva (r) Young Enterprise Magyarország (r) ioros

A projectet támogatja az Európai Unió és a Magyar Köztársaság