Intézményi tagozatkód-jegyzék

Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola

5310 Kisújszállás, Széchenyi utca 4.

OM azonosító: 201704

GIMNÁZIUM

0001 – Gimnázium
4 évfolyamos; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv, a második idegen nyelv a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv vagy a(z) orosz nyelv; emelt szintű oktatás angol nyelv és német nyelv tantárgy(ak)ból; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

0011 – Angol nyelvi előkészítő
4 évfolyamos + 1 évf. nyelvi előkészítő angol nyelvből; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv, a második idegen nyelv a(z) német nyelv; emelt szintű oktatás angol nyelv és német nyelv tantárgy(ak)ból; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

0012 – Német nyelvi előkészítő
4 évfolyamos + 1 évf. nyelvi előkészítő német nyelvből; gimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) német nyelv, a második idegen nyelv a(z) angol nyelv; emelt szintű oktatás angol nyelv és német nyelv tantárgy(ak)ból; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

SZAKGIMNÁZIUM

0002 – Közgazdasági ágazat
4 évfolyamos; szakgimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján. Közgazdaság szakmacsoport; közgazdasági ágazat. A középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével a következő szakképesítés szerezhető meg: pénzügyi ügyintéző. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

0003 – Informatikai ágazat
4 évfolyamos; szakgimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján; informatika szakmacsoport; informatika ágazati oktatás; a középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével a következő szakképesítés szerezhető meg: irodai informatikus. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

0004 – Kereskedelmi ágazat
4 évfolyamos; szakgimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv; a tanulmányi területre mozgásszervi fogyatékos tanulók is jelentkezhetnek; felvétel a tanulmányi eredmények alapján; kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport; kereskedelem ágazati oktatás; a középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével a következő szakképesítés szerezhető meg: eladó. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.

0005 – Rendészeti ágazat
4 évfolyamos; szakgimnáziumi kerettanterv; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv; felvétel a tanulmányi eredmények alapján; közszolgálat szakmacsoport; rendészet ágazati oktatás; a középiskolai évfolyamok elvégzésével, valamint az érettségi végzettség megszerzésével a következő szakképesítés szerezhető meg: közszolgálati ügykezelő. Megjegyzés: kollégiumi elhelyezés biztosított.