3. Magyarország

Magyarországi projekttalálkozó képekben

2013. szeptember Magyarország, Kisújszállás

A harmadik projekttalálkozót a magyar csapat rendezte. Nagyon készültünk rá, az Ldv team rengeteg munkát fektetett az előkészületekbe. A „magyaros fogadtatás” után az intézmény bemutatása volt a fő program.

magyar_projekt_1

A városunk nevezetességinek bemutatására szánt idő épphogy csak elég volt. A Néprajzi Kiállítóterem és a hagyományőrző íjászok előadása minden résztvevőnek nagyon tetszett. Az előadás végén lehetőség nyílt a korabeli harci öltözékek felpróbálására is.

magyar_projekt_2

Itt sem hiányoztak a szakmai programok. Ekkor a II/12-es terem adott otthont a nemzetközi együttprogramozásnak. A török projektkoordinátor egy egyszerű mintaprogramot írt, amit a résztvevők lekövettek magyar diákok segítségével.

magyar_projekt_3

Sok érdekes szabadidős programot terveztünk be a magyarországi találkozó alkalmával. Egyik ilyen volt a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum meglátogatása, ahol a tisza-tavi élővilágról néztünk meg egy 3D-s filmet, láttunk vidraetetést, végigmentünk a vízi sétányon, végül egy hangulatos csónaktúrát követően jutottunk el a halvacsorát felszolgáló étterembe.

magyar_projekt_4

A szakmai program részeként megtekintettünk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen egy magyar innovációról szóló előadást.

magyar_projekt_5

A budapesti látnivalókból szemezgettünk, amikor ellátogattunk a Parlamentbe, a Hősök terére, a Budai Várba és a nap végén Budapest fényeit a Halászbástyáról csodáltuk meg.

magyar_projekt_6

A találkozón készült további képek megtekinthetőek: http://imtusarcs.com/imtusarcs/album_hungary/index.html

Monokiné Serege Piroska
intézményi koordinátor

Magyarországi projekttalálkozó program

2013.09.23-27-ig a Leonardo program keretében Magyarországra látogatnak a partnerországok delegációi. Az Informatika munkaközösség készített egy mobil alkalmazást, mely a rendezvény programját és más információkat tartalmaz.

Hi Everyone,

We designed a small Mobile Application with the agenda and some information in it.
You can download it to your Smartphone and use it during your staying in Kisújszállás.

Click on pictures if you would like to see them in full resolution