Az Év Fája

Dévaványai iskolatársaink számára kérünk segítséget – szavazzatok!

Az Ökotárs Alapítvány pályázatot hirdetett az év fája cím elnyerésére. Nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresték, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál – vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban.

Így gondoltuk néhányan, hogy a Kisújszállási és Könyves Kálmán út sarkán álló fát benevezzük a versenybe. Mindannyian tudjuk, hogy az kocsányos tölgy, melyből még több is van a településen, de MAKKFA csak ez az egy.

Közösségi szerepe még ma is igen jelentős: Tájékozódási pont, találkozási hely, hirdetési felület a fát körülvevő lécrács, hetente kétszer a tövénél mérik a friss házi tejet, a Family Frost üzletkötője oda várja a vásárlókat akik árut rendelnek tőle, korábban a Bogya-telep városrész gazdái a teheneket oda hajtották reggelente a csordához és este is ott várták őket, közben a nap történéseit kibeszélték., gyermekkori csínytevések és fiatalkori szerelmek, ugratások is kapcsolódnak hozzá.

A beérkezett 125 nevezés közül a szakmai zsűri 13 fát választott a döntőbe, benne a mi fánkat is. Ezek közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. Az Év Fája a legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz! A nekünk oly kedves fa nemcsak Békés megyéből, de a Tiszántúlról is egyedüliként került a döntőbe. Felhívásunk által a térség lakóinak is lehetősége nyílik szavazatokkal segíteni a „MAKKFA” minél jobb helyezésének elérését. Az eddigi szavazatok alapján a 3. helyen áll, de térségi összefogással megnyerhetjük a versenyt.

A nyertes fa egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap, mely a dévaványai „Makkfa” életének meghosszabbításához hozzájárulna.

Szavazni 2010. október 30-ig lehet az alábbiak szerint:
1. lépés: http://www.evfaja.okotars.hu/dontosfak, ahol 12. A dévaványai „makkfa” e-mail cím beírása – Ez a fa és a történet legyen a nyertes!-re kattintás után jelzi – „Szavazatát a megadott email címre kiküldött linkkel tudja érvényesíteni.”

2. lépés: saját e-mail címeden: meg kell erősíteni egy kattintással a szavazást – visszavisz az Év fája linkre „Szavazatát érvényesítettük. Köszönjük.”
Akinek van több e-mail címe is kérjük folytassa a szavazást. Egy e-mail címről csak egyszer érdemes, mert csak egyet rögzít a rendszer.

Köszönjük a verseny eredményéhez hozzájárulásukat!

Janó Istvánné és társai
30/651-4547
janonegizike@gmail.com