eTwinning

Studentsmeet.org hírek

Kedves Diákok!

2012. április 24-én (kedd) délelőtt 10-12 órakor iskolánk két tanulója Mátyus Márta (K10A) és Rácz Diána (K10A) a Future of Europe című nemzetközi StudentsMeet (DiákTalálkozó) online webkonferencián vettek részt az eTwinning program keretein belül. A webkonferencia során egy általuk készített prezentációt adtak elő angol nyelven, melynek témája Európa jövője a fiatalok szemszögéből.

Diákjaink nagyon ügyesen helyt álltak a 6 ország 10 iskolája által közösen megrendezésre került virtuális találkozón. Gratulálunk előadásukhoz! A konferenciáról készült anyagok elérhetők itt.

Amennyiben a jövőben Ti is kedvet éreztek egy ilyen nemzetközi webkonferencián való részvételhez, keressétek Serege Piroska tanárnőt. A következő StudentsMeet virtuális találkozó ideje 2012. szeptember-október.

Serege Piroska
felkészítő tanár

Safer Internet Day 2012

Kedves Diákok!

2012. február 7-én (kedd) délelőtt 10-12 órakor iskolánk két tanulója Nagy Renáta Nicole (G10B) és Ferenczi Dániel (G10B) a Safer Internet Day 2012 című nemzetközi StudentsMeet (DiákTalálkozó) online webkonferencián vesz részt. A webkonferencia során egy általuk készített prezentációt adnak elő angol nyelven, melynek témája a mai fiatalok digitális világa a 21. században.

A videokonferenciát ide kattintva követhetitek nyomon, és Twitteren a #STM12 taggel fűzhettek megjegyzéseket az elhangzott előadásokra vonatkozóan.

Szeretnélek megkérni titeket, hogy tanáraitok engedélyével kísérjétek figyelemmel online a két tanuló prezentációját.

Köszönettel:

Serege Piroska és Monoki Zsolt
felkészítő tanárok


Móricz a nemzetközi vizeken – Ismerd meg az eTwinning programot

Az Internet soha nem látott változásokat hozott mindennapjainkban. Fokozatosan hozzászoktunk ahhoz, hogy szinte minden információt bárhol, bármikor elérhetünk. Létrejött egy virtuális világ, ahol a mobiltelefonok, iPod-ok jelentik a természetes közeget. Az online környezet lehetőséget ad olyan virtuális közösségek létrehozására és fenntartására, ahol a közösség tagjai tértől és időtől függetlenül kommunikálhatnak, együttműködhetnek egymással, közös projekteket indíthatnak, valamint megoszthatják egymással ismereteiket. Személyes élményekkel lehetnek gazdagabbak és átélhetik, milyen Európa legérdekesebb oktatási közösségének a tagja lenni, és részt vehetnek annak életében. Ilyen európai iskolai közösségi hálózat az eTwinning. A tanárok segítségével a diákok közösen dolgozhatnak a www.etwinning.net portálon regisztrált projektek keretében megfogalmazott feladatokon.

Iskolánk tanárai is bekapcsolódtak az eTwinning programba, ezzel segítve diákjaink európai polgárrá válását. A sokszínű projektek a nyelvismeretek fejlesztése mellett a környező országok földrajzát, történelmét és kulturális szokásait térképezik fel. További lehetőségként a Comenius vagy Leonardo da Vinci programokba való bekapcsolódással a virtuális kapcsolatok valódi kapcsolatokká is válhatnak. Akár külföldre való kiutazásra, találkozókra is alkalma nyílhat a diákoknak és tanároknak egy ilyen projektben való részvétel során.

Amennyiben az eTwinning program felkeltette érdeklődésed, és szívesen bekapcsolódnál ebbe a közösségbe, akkor figyeld az iskola weblapját, jelentkezz, tanulj, szórakozz és akár utazz is.

Serege Piroska
eTwinning koordinátor