Leonardo (2012-2014)

Improving the ability of designing and programming tutorial softwares by using ARCS model

Az „Egész életen át tartó tanulás” programjai közül szakképzésünk számára fontos a Leonardo da Vinci program. Az informatikai szakképzés számára kiváló lehetőséget nyújtó alprogramja a „Partnerség”.

A most folyamatban lévő IMTUSARCS projektünkben a törökországi Osmaniye, a romániai Suceava, a lengyelországi Lublin, a szlovákiai Secovce és a görögországi Trikala egy-egy iskolájával közösen igyekeznek a résztvevő tanárok és diákok a program célját elérni. Ez nem más, mint az ARCS motivációs modell segítségével oktatószoftvert készíteni. A folyamatot segíti egy a munka világából bevont törökországi játékszoftver fejlesztő cég.

A partnereknél tett látogatások során számos új ismeretet szerezhetnek a résztvevők a legújabb programozási technológiákkal kapcsolatban. A korszerű közösségi felületeket kihasználva programozhatnak együtt a szoftver elkészítése céljából. A közös munka keretében a diákok és a tanárok az angol nyelvet használják.

Ha van kedved utazni, más kultúrákat megismerni, érdekel a programozás technika, jól beszélsz angolul és vannak jó ötleteid, akkor várjuk a jelentkezéseket 2012 szeptember 14-ig személyesen Monoki Zsolt tanár úrnál vagy Serege Piroska tanárnőnél.

Szakmai vezető: Monoki Zsolt
Intézményi koordinátor: Serege Piroska