Cisco Akadémia

A Cisco Akadémia alapvető küldetése az IT hálózati szakemberhiány csökkentése, amely a gazdaság versenyképességének erősítése érdekében Magyarországon is rugalmas képzési megoldásokat kíván.

Az Akadémia alapját a folyamatosan bővített, modellértékű, E-Learning alapú tananyagok és kurzusok képezik.

A képzés a Cisco Akadémia oktatási intézményeinek helyszínén az ország több pontján nyitva áll minden 16. életévét betöltött fiatalember számára.

A képzések illeszkednek a szakképzési rendszerhez, OKJ képesítés(ek) és/vagy a nemzetközi szabványoknak megfelelő, ipari minősítések megszerzését teszik lehetővé.

A Cisco Akadémia felépítése

A programban résztvevő képzőhelyek az un. Cisco Akadémiák, amelyek vállalják a képzés megszervezését és lebonyolítását és biztosítják az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételeket. (oktatók, tanterem, hálózati labor, képzésszervezés)

A Cisco Akadémiák oktatóinak képzését és a program keretében elérhető képzések minőségbiztosításához szükséges szolgáltatásokat az un. Akadémiai Támogató Központok nyújtják. Az Akadémiai Támogató Központok biztosítják továbbá az oktatók rendszeres továbbképzését, és folyamatos szakmai támogatást nyújtanak a képzések és a záróvizsgák sikeres lebonyolításához.

A Cisco Akadémia képzései

A Cisco Akadémia tananyagát neves és független oktatókkal együttműködésben dolgozták ki.

  1. Az IT Essentials képzés olyan fiatalok számára fejlesztették ki, akik szeretnének gyakorlati tudást szerezni a számítógépek működéséről, összeállításáról, a hardveres és szoftveres hibák felismeréséről és javításáról.
  2. A CCNA kurzusok (CCNA Discovery és CCNA Exploration) elvégzésével a hallgatók az iparági normáknak megfelelő képesítést szereznek kis-és közepes méretű hálózatok tervezésére, építésére és karbantartására. Ez a tananyag adja az “Hálózatépítő- és üzemeltető” elnevezésű szakképesítés alapját. A CCNA 300 órás, négy szemeszterből álló kurzus, mely heti másfél órás ütemezéssel 2 évig tart, vagy intenzív E-learning használatával ennél rövidebb idő alatt is elvégezhető.

A Cisco Akadémia oktatói

  1. Monoki Zsolt
  2. Serege Piroska

A szemeszterek tartalmáról, az akadémiai képzésről részletes információkat, bemutatókat a www.cisco.hu címen találhat.