Kategória: megemlékezés

Emlékfutás

A Móricz Zsigmond Református Kollégium tanulói emlékfutással emlékeztek a 172 évvel ezelőtt ezen a napon Aradon kivégzett 13 honvéd tisztre.

Október 23. emlékezete

Idei október 23-i megemlékezésünk a vírushelyzet miatt az iskolai rádión keresztül volt hallható. A műsor most honlapunkon és közösségi oldalunkon is meghallgatható.

Nemzeti ünnepünkön emlékeztünk

Mint minden évben idén is együtt emlékezett iskolaközösségünk 1848 március 15-ére, nemzetünk legnagyobb ünnepén. Általános és középiskolásaink mindegyike a tornateremben hallgathatta illetve nézhette meg középiskolásaink erre az alkalomra összeállított „Márciusi levelek” című műsorát, ami az ünnep napján a városi megemlékezésen is bemutatásra került.

Reformáció 500

A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium,Szakgimnázium és Általános Iskola 2017. október 27-én emlékezett meg a Reformáció 500. évfordulójáról.

’56-os megemlékezés

Ebben az évben az 1956-os városi megemlékezésen iskolánk tanulói adtak műsort, amely letölthető weboldalunk Ünnepségek, megemlékezések című oldaláról (a Kisúj TV felvétele).

1956-os iskolai megemlékezés (2010)

A Móricz Zsigmond Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium közössége több színtéren is megemlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. A megemlékezésről készült cikk elolvasható itt. A megemlékezésről készített fotók megtekinthetőek itt. Az emlékfutás képei megtekinthetőek itt. A tanulóink pályázatai megtekinthetőek itt.