Szerkesztő: admin

Projekt logó verseny eredmények

A „Getting to know European Cultures Along Religions” című és 2023-1-HU01-KA220-SCH-000161233 számú Erasmus+ iskolai partnerségek projekt logó pályázat iskolai fordulójára számos különböző technikával készített logó érkezett be.

Móricz-hét 2023

Iskolánkban idén 2023. november 13-17. között rendeztük meg a Móricz-hetet.

Kincseim kiállítás

Még az első plüssötökkel alszotok? Esetleg nagypapátok régi kardja lapul az ágyatok alatt? Netán üknagymamátok 100 éves receptjéből tanultok sütni? Szeretnénk, ha elhoznátok egy számotokra nagyon fontos tárgyat – „kincset” –, amelynek szívesen megosztanátok a történetét is az iskola többi tanulójával.

Őszi munkák a temetőben

2023. október 6-án, a délutáni órákban a 9TA osztály tanulói közösségi szolgálatot végeztek – rendbe tették az igazgatói sírokat.

Évfordulók

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda vetélkedőt hirdet Mesevilág címmel a magyar népmese napja alkalmából.

Projekt Logó pályázat – Erasmus+

„Getting to Know European Cultural Values Along Religions” „Európai kulturális értékek megismerése a vallások mentén” A pályázat célja: az Erasmus+ projekt hivatalos logójának kiválasztása a tanulók munkái közül, a későbbiekben a projekt hivatalos szimbóluma, ami szerepel a pályázat hivatalos dokumentumain. Pályázók: minden olyan tanuló benyújthatja pályamunkáját, aki az „Európai kulturális...

Ismét Erasmus+ projekt a Móriczban

Az idei tanévben ismét új Erasmus+ program veszi kezdetét a Móriczban és két éven keresztül dolgozunk együtt külföldi partneriskolákkal. A projekt a „Getting to Know European Cultural Values Along Religions” -„Európai kulturális értékek megismerése a vallások mentén” címet kapta és a célja, hogy a projektben résztvevők megismerkedjenek a partnerországok történelmével,...

„Két városba vagyok szerelmes”

Dr. Karikó Katalin, immár Nobel díjas kutatóprofesszor október 12-én Szegedre látogatott. Ezen alkalomból a Szegedi Tudományegyetem több programmal is készült, melyekre iskolánk képviselőit is meghívták.

Aktív Iskola lettünk!

Iskolánk az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség „Aktív Iskola” elnevezésű mozgásösztönző programjához. A csatlakozással a legfontosabb célunk, hogy olyan környezetet alakítsunk ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

Magyar Diáksport Napja

Intézményünk úgy, mint az előző tanévben is, ismét csatlakozott a Magyar Diáksport Napjához. A tanulók fociztak, kosárlabdáztak illetve megismerkedhettek a frisbee golf játékkal, kipróbálhatták ügyességüket.

Légy te az iskola arca!

A Móricz Zsigmond Református Kollégium középiskolája hivatalos anyagaira, beiskolázási szórólapjaira mosolygós arcokat 🙂 keres. Pályázóként 3, külön erre a pályázatra készített fénykép beküldését várjuk egyéni és csoportos kategóriában.

Súlyemelés sikerek

Tyukodi András 12TB osztályos tanuló a Moldovában megrendezésre került Ifjúsági Európa Bajnokságon szakításban 5., lökésben 7., összetettben 7. helyezést ért el, szakításban és összetettben új országos csúccsal.

Jövőkép pályázat eredményei

Az együtt környezetünk megóvásáért című projekt utolsó partnertalálkozóján került sor a Jövőkép, avagy milyen világban élünk 30 év múlva című pályázat eredményhirdetésére.