Kategória: hírek

Országos Strandröplabda Diákolimpián jártunk

2024. május 25-én Budapesten rendezték a VI. korcsoportos országos strandröplabda diákolimpiát. A helyszín a Szabadkikötő SE sporttelepen a Strandröplabdázásért SE strandröplabda pályái. A 14 pályán 700 diák versenget a győzelmekért. A fiúknál 76 csapat, a lányoknál 64 csapat vett részt. Tanulóink először vettek részt ilyen versenyen, ahol jó játékkal, sportszerű...

Csendes-nap

Idén is megrendezésre került iskolánk falai között a Csendes-nap, ahol az előadások középpontjában az utazás állt.

Móricz Gála, 2024.

2024. május 16-án a Móricz Zsigmond Református Kollégium ismét megrendezte a Móricz Gálát, immáron ötödik alkalommal.

Krause Kupa

2024. május 22-én napon rendezték meg Szolnokon a Kadét programban résztvevőknek a Krause Kupát. Iskolánkat a 9. évfolyamosok képviselték kiváló teljesítménnyel! 21 csapat vett részt a versenyen, Nógrád, Heves és Jász- Nagykun Szolnok vármegyékből. Ebben az erős mezőnyben összetettben a 3. helyen végeztünk és a lövészetben elhoztuk a különdíjat is,...

Látogatás a Kossuth Laktanyában

Iskolánk kadétjai 2024. április 23-án, kedden ellátogattak Debrecenbe a Kossuth Laktanyába, hogy kicsit közelebbről megismerkedjenek a MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezreddel.

Lengyelországi osztálykirándulás

A Móricz Zsigmond Református Kollégium sikeres pályázatot nyújtott be a Waclaw Felczak Alapítvány POLONICA VARIETAS kiírására. A projekt egy 2024. május végén megvalósuló 4 napos osztálykirándulást tartalmaz, amelyet az intézmény egyik középiskolai osztálya kapott meg jutalomként.

Dr. Karikó Katalin professzor asszony akadémiai székfoglaló előadása

Óriási megtiszteltetés volt, hogy intézményvezetőként 2024. április 9-én, a Pesti Vigadó dísztermében részt vehettem Dr. Karikó Katalin professzor asszony akadémiai székfoglaló előadásán. Az ünnepi alkalmon élvezettel hallgathattuk a Nobel-díjas tudósnak, egykori diákunknak az előadását tudományos eredményeiről, az mRns kutatások kapcsán végzett korábbi és jelenlegi munkájáról. A közérthető prezentáció kapcsán megismerhettük...

Kamaszfesztivál

A Kamaszfesztivál egy olyan rendezvény, amelyhez több kihívás tartozik. Osztályunk a ,,Legszuperebb Osztályközösség” címért folyó küzdelemhez csatlakozott. A kihívás három fordulóból állt, amelyek során projekteken kellett dolgoznunk, s ezek célját mi magunk dönthettük el. Az első projektünkben a Kisújszállási Kutyabarát és Állatvédő Civil Egyesületnek segítettünk. Élelmet és egyéb szükséges eszközöket...

Színházi témanap a Móriczban

Március 19-én különös tanítási napon vettek részt a Móricz Zsigmond Református Kollégium 9-11. évfolyamos tanulói. A Déryné Program szervezésében Színházi és művészeti élmények középiskolásoknak címmel rendhagyó tematikus előadásokon, személyiség- és közösségfejlesztő műhelymunkákban vehettek részt a gyerekek.

Dr. Karikó Katalin Nobel-díjas!

Egykori kiváló diákunk, Dr. Karikó Katalin december 10-én vehette át XVI. Károly Gusztáv svéd királytól a Nobel-díjat Stockholmban. Szeretettel gratulálunk!

Aktív Iskola – Aktív közösség

A Mikulás a 12 TAC osztályba három labdabajnokságot hozott. December 7-én délután 6 csapattal rendeztük meg a röplabda-kosárlabda-floorball játékok bajnokságát.

Jelentkezés a nyílt hétre

Iskolánk az idei tanévben is lehetőséget biztosít arra, hogy betekintést nyerj mindennapi életünkbe. A 2023. december 4-8. között megrendezett nyílt heti rendezvényünkön számos tanórára ülhetsz be és saját magad próbálhatod ki, milyen érzés a Móricz falai között tanulni.

Móricz-hét 2023

Iskolánkban idén 2023. november 13-17. között rendeztük meg a Móricz-hetet.

Őszi munkák a temetőben

2023. október 6-án, a délutáni órákban a 9TA osztály tanulói közösségi szolgálatot végeztek – rendbe tették az igazgatói sírokat.

„Két városba vagyok szerelmes”

Dr. Karikó Katalin, immár Nobel díjas kutatóprofesszor október 12-én Szegedre látogatott. Ezen alkalomból a Szegedi Tudományegyetem több programmal is készült, melyekre iskolánk képviselőit is meghívták.

Aktív Iskola lettünk!

Iskolánk az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség „Aktív Iskola” elnevezésű mozgásösztönző programjához. A csatlakozással a legfontosabb célunk, hogy olyan környezetet alakítsunk ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

Magyar Diáksport Napja

Intézményünk úgy, mint az előző tanévben is, ismét csatlakozott a Magyar Diáksport Napjához. A tanulók fociztak, kosárlabdáztak illetve megismerkedhettek a frisbee golf játékkal, kipróbálhatták ügyességüket.

Súlyemelés sikerek

Tyukodi András 12TB osztályos tanuló a Moldovában megrendezésre került Ifjúsági Európa Bajnokságon szakításban 5., lökésben 7., összetettben 7. helyezést ért el, szakításban és összetettben új országos csúccsal.

Jövőkép pályázat eredményei

Az együtt környezetünk megóvásáért című projekt utolsó partnertalálkozóján került sor a Jövőkép, avagy milyen világban élünk 30 év múlva című pályázat eredményhirdetésére.