Kategória: fotók

Ballagás 2023

2023. május 5-én, pénteken tartotta intézményünk a ballagási ünnepséget. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a galériában.

Prágai kirándulás

A Móricz Zsigmond Református Kollégium tanulói három napos prágai kiránduláson vettek részt az iskola szervezésében. A kirándulás célja Prága történelmi emlékeinek felkeresése volt. A gyerekek sok információt szereztek Csehország történelméről, a gazdasági és kulturális élet érdekességeiről.

Victoria-day

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégiumban nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelvek tanórákon kívüli oktatására is, amelynek keretein belül minden évben megünneplik a diákok II. Erzsébet brit királynő születésnapját egy hagyományos angol teapartival és egy a brit királyi család eredeti dokumentumait bemutató kiállítással.

Szalagavató 2018

2018. november 24-én került sor az idei tanév szalagavató ünnepségére. Az ünnepségen készült fotók megtekinthetők a galériában.

Kibocsájtó ünnepi Istentisztelet a Reformáció Napja alkalmából

Október 26-án ünnepi Istentiszteleten emlékeztek középiskolás diákjaink és tanáraik a reformátor ősökre. A hagyomány szerint Luther Márton 1517 október utolsó napján szögezte ki 95 pontját Wittenbergben. A vallási szempontból sorsfordító eseményről emlékeztünk ezen a napon és hallgattuk meg nagytiszteletű Szilágyi Gábor úr igehirdetését.

„Szép magyar beszéd” verseny – 2016

Április 8-10. között tizenhetedik alkalommal rendezte meg iskolánk a Dunától keletre fekvő megyék általános iskolás korú tanulóinak „Szép magyar beszéd” versenyét, amelyen idén 74-en jelentek meg. A döntő két fordulója mellett gazdag kulturális és szabadidős program várta a vendégeket.

Ünnepi kibocsátó Istentisztelet és Dr. Kiss Kálmánné 80. születésnapi köszöntése iskolánkban

2015. április elsején került sor iskolánkban a húsvéti kibocsátó Istentiszteletre. Az ünnepség során Tóth József főigazgató az iskolaközösség nevében köszöntötte Dr. Kiss Kálmánnét, iskolánk címzetes igazgatónőjét, 80. születésnapja alkalmából. A rendezvényen készült képek megtekinthetők itt, vagy tallózhatók a galériában.

Ballagás 2013

A 2013. május 3-i ballagási rendezvényünkön készült képek megtekinthetők itt, vagy böngészhetők a galériában.

Reformáció napja

Iskolánk ünnepi Istentisztelettel emlékezett meg a Reformáció napjáról. Az eseményen készült fotók megtekinthetők ide kattintva.

Legyél Te is, legyetek Ti is a Móricz arcai

Iskolánk az idei évben szeretné elkészíteni az iskola új arculatához igazodó színes tájékoztató prospektusát. Szeretnénk, ha e tájékoztató kiadvány egyes oldalain diákjaink jelennének meg az iskolát népszerűsítő fotókon. Ennek kapcsán kérünk benneteket, hogy ha szeretnétek egyedül vagy csoportosan az iskola arcai lenni, akkor nagyfelbontású digitális fotóitokkal nevezzetek erre a következő...

Lengyel vendégek a Móriczban

Ötödik alkalommal látta vendégül iskolánk a lengyelországi testvériskola diákjait és tanárait. A wilamowice-i, pisarzowice-i és a dankowice-i 39 diákot és 6 pedagógusát négy napra látta vendégül a gimnázium szülői munkaközössége és a diákönkormányzata. A csütörtöki napon a magyar diákok bevonásával játékos csapatépítésben vettek részt a vendégek. Este a Porcsalmi Lajos...

A kollégiumban is járt a Mikulás

A kollégiumot is meglátogatta december 5-én este a Mikulás. Hosszú utat tett meg, ezért egy kicsit lefogyott, de így is nagy szeretettel fogadták a diákok. Szinte minden szoba megpróbált egy dallal kedveskedni neki, de a tetszését a II/4-es szoba verses fogadtatása és búcsúja nyerte el, na meg a II/5-ös szoba...

Ismerkedési est a kollégiumban

Szeptember utolsó szerdáján eljött a várva-várt kollégiumi ismerkedési est. Ezen az estén játékos, humoros, ügyességi vetélkedő keretében a kollégisták bemutatkoznak egymásnak, ill. a felsőbb éveseknek. Első feladatként a lányoknak raboknak kellett beöltözniük, a fiúknak pedig fegyőrnek. Nagyon kreatív ötletek születtek, s az eszközök és „sminkek” elkészítése közben is jól szórakoztak...

Újabb fotók a galériában

Két augusztusi táborról készült fotósorozat került fel a galériába: a diákvállalkozói tábor és a gólyatábor képei böngészhetők a galériában. A gólyatáborról készült zenés bemutató ide kattintva letölthető (EXE, 83 MB). Jó szórakozást!