Kategória: videó

Dr. Karikó Katalin professzor asszony akadémiai székfoglaló előadása

Óriási megtiszteltetés volt, hogy intézményvezetőként 2024. április 9-én, a Pesti Vigadó dísztermében részt vehettem Dr. Karikó Katalin professzor asszony akadémiai székfoglaló előadásán. Az ünnepi alkalmon élvezettel hallgathattuk a Nobel-díjas tudósnak, egykori diákunknak az előadását tudományos eredményeiről, az mRns kutatások kapcsán végzett korábbi és jelenlegi munkájáról. A közérthető prezentáció kapcsán megismerhettük...

Pénziránytű bázisiskola Kisújszálláson

A Pénziránytű Alapítvány a Mastercarddal együttműködésben 2021-ben indította útjára országos Bázisiskola Programját, melynek keretében ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános- és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat.

Digitális ballagás 2021

Ballagási ünnepségünk sajnálatos módon az idei évben sem válhatott valóságossá, igazi móriczos közösségi élménnyé. Ahogy az elmúlt évben, az idén is csak itt a digitális térben tudunk együtt ünnepelni diákokkal, pedagógusokkal, szülőkkel, közelebbi és távolabbi családtagokkal.

Online tanévzáró 2020

A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola és Óvoda online tanévzáró ünnepsége.

Dickens a Móriczban

2019 tavaszán a 10SzC osztály néhány tanulója úgy gondolta, hogy megpróbálkozik egy kisfilm forgatásával. Az időközben 10 főre bővült csapat felvette a C’est la vie! csoport nevet, majd Charles Dickens Karácsonyi ének című művét választotta ki a megfilmesítésre.

Pénz7 2019

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) 2021-re mérést tervez, melynek célja, hogy felmérje, értékelje, a diákok pénzügyi tájékozottságát. Emiatt kiemelten fontos az az országos rendezvény, mely 2015-ben indult, s ami csatlakozik a hasonló témájú európai, illetve nemzetközi kezdeményezésekhez. Ez pedig a PÉNZ7.

Móricz Ninja 2018

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is készült eseményekkel a Móricz DSE a téli szünet előtti utolsó héten. Eddig tollaslabda-, lábtenisz- most pedig a röplabda házibajnokság mellett egy „Móricz Ninja” pályát próbálhattak ki a diákok.

Beiskolázási film

Elkészült iskolánk új beiskolázási filmje, melyben bemutatjuk aktuális képzéseinket, valamint betekintést nyújtunk az iskolában folyó diákélet pillanataiba és a kollégium mindennapjaiba is.

Rendvédelmi bemutató

A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola első, 2016-2017-s tanévében indított rendvédelmi tagozatának nyílt napi bemutatójára, 2016. december 3-n került sor. Többek között ezt a bemutatót is nagy számú érdeklődő kereste fel, amelyről az alábbi videót tekinthetik meg.

Ilyen volt a gólyatábor – zenés-képes összefoglaló

Iskolánkban az idei gólyatábor 2016. augusztus 24-26 között zajlott, melyre a leendő 9. évfolyamos tanulók szép számmal jelentkeztek. A három aktív nap bőven tartogatott érdekességet, meglepetést és humort a tanulóknak. A rendezvényről készült képes összefoglalónk tekinthető meg az alábbi videón.

Ismét Bölcs Bagoly verseny a Móriczban

Az idén is meghirdettük általános iskolásoknak szóló műveletségi versenyünket, melyre szép számmal jelentkeztek beiskolázási körzetünk 7. és 8. osztályos diákjaiból álló négyfős csapatok. A jelentkezők között törökszentmiklósi, bucsai, fegyverneki csapatok mellett Arany János Általános Iskolai tagintézményünk csapatait is üdvözölhettük.

Szalagavató 2015

A Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola bemutatja a 2015-ös szalagavató ünnepségről és az azt megelőző próbákról készült fotós összeállítását. A fotók a galériában is tallózhatók.

Móricz DÖK vetélkedő

2015. április 1-jén a nap hagyományaihoz híven rendeztünk egy játékos, ügyességi, szellemi vetélkedőt, amiben természetesen a humoron volt a hangsúly. 4 csapat jelentkezett a versenyre. Az eredeti terv az volt, hogy 4-5 órát vetélkedünk, majd utána éjszakai filmnézés következik. A résztvevő csapatok annyira élvezték a versenyt, hogy hajnal kettőig, egy...

Lengyel-magyar Barátság napja

7 éve hivatalos napot kapott a lengyel-magyar barátság. Március 23-át emlékképek felelevenítésével ünnepeltük. A találkozások alkalmával rengeteg fotót készítettünk, most ebből szemezgettünk…

Móriczos Gólyák kelepelése

Újra a kilencedikes gólyáktól volt hangos a Móricz udvara. 2012. november 12-16. között rendezte meg a diákönkormányzat a már hagyományos Gólyahetet és a Gólyabált. Négy osztály közel 100 diákja vett részt az egész héten át tartó vetélkedőben. A feladatok között szerepelt meglepetés reggeli elfogyasztása, közös rágózás, dicsőítő vers írása az...

Tóth Károly K-1 Magyar Bajnok

2012.04.14-én a Mezőtúri Kick & Thai Box Klub színeiben, 70kg súlycsoportban részt vettem a Magyar Oriental, Thai-kick és Body Contact Szövetség által megrendezett 2012. évi Nyílt Országos Bajnokságán Oriental K-1 szabályrendszerben, Szekszárdon a Városi Sportcsarnokban. 10-11 óra fele meg volt a mérlegelés, és az ellenfelek. Eltelt kis idő, mire én...